Tanfolyamok

Mire jó a tanfolyam?

A  képzések kiváló lehetőséget biztosítanak, hogy megismerd a leggyakoribb ehető és mérges gombákat, tanulj eme csodás élőlények kialakulásáról, életmódjukról, gombamérgezésekről és élettani hatásaikról.

A túrákon további kiváló alkalmad nyílik, hogy megfigyeld élőhelyüket, termőidejüket.

Lehetsz teljesen kezdő, vagy akár rendelkezhetsz többéves tapasztalattal, a tanfolyam mindenképp tartogat újdonságokat számodra!

Egy tavaszi és őszi képzés elméleti oktatásán, együttesen közel 200 gombafajjal ismerkedhetsz meg. A  túrákon gyűjtött fajokkal, ez a szám még növekedhet!

Egy rutinos gombász, aki generációkon keresztül öröklődő tudását alkalmazza, 15-20 ehető gombafajt gyűjt és fogyaszt. A tanfolyam végeztével, ennek a fajszámnak a többszörösét tudod majd biztonsággal felismerni és elkülöníteni a mérgezőktől.

A gombászásban nagyon fontos az élőhely ismerete és a siker legtöbbször ezen múlik!

Az étkezési gombák gyűjtésében akkor lehetsz sikeres, ha megfigyeled a gomba élőhelyét! Felismered a növényeket, esetleg más gombákat, amik a keresett faj partnerei lehetnek.            Ezek segíthetnek abban, hogy ne ródd feleslegesen a kilométereket, hanem célirányosan a legjobb területeken gyűjtögess. Ha ennek a tudásnak birtokában vagy, a siker szinte biztosnak mondható, már csak megfelelő időjárásra van szükség.

Mindenki tudja, hogy gomba csak akkor nő, ha eső is van.

Természetesen ez így is van. Csakhogy eső után, nem mindegy mikor és mit keresel. Ha a megfelelő időpontot válsztod ki, gyakran egy teli kosár gombát is hazavihetsz. Ellenkező esetben vagy túl fiatal, vagy túl öreg példányokat találsz, amiket nem tudsz már hasznosítani.

A tanfolyamon egy átfogó ismeretet sajátíthatsz el és válhatsz sikeres gombásszá!