2018.03.27. Sopron

Alapfokú gombaismereti tanfolyam


Az elméleti oktatás egy évek alatt kidolgozott, egyedülállóan látványos előadás keretén belül valósul meg. Ennek segítségével több, mint 100 gombafaj kerül bemutatásra. Ezen kívül betekintést nyerhetsz egy láthatatlan világba, ahol mikroszkóp segítségével elemezzük ki a gombák mikrobélyegeit. Elméleti tudásod bővítéséhez a terepgyakorlatok biztosítanak további kiváló lehetőségeket. A kirándulások a gombafajok meghatározásával és azok részletes bemutatásával végződnek.

A tanfolyam helyszíne: József Attila Művelődési Ház, Sopron-Balf Fő u. 27.

Az elméleti oktatásról:
2018.03.27: Gombaismereti előadás
2018.04.10: Gombaismereti előadás
2018.04.11: Gombaismereti előadás és mikroszkópos gyakorlat

A helyszínen tartott előadásokon kívül, plusz ajándékként, ingyenes, korlátlan online hozzáférést biztosítok számodra a szervezettan, rendszertan, alaktan és toxikológia ismeretterjesztő előadásokhoz, amik fontos részét képezik a gombák ismeretének. Ez a 3 órás videóbemutató tartalmazza a gombamérgezések ismertetését, mikológiai alapokat (gombabiológia, rendszertan, szervezettan) és a gombhatározáshoz szükséges információkat.
A videóanyag a gomba-szakellenőri vizsga kérdései alapján lett összeállítva.

Videócímek:
A gombák kialakulása, A nagygombák életmódtípusai, Alkotóanyagok, Testszerveződés, Rendszerezés, Szaporodás, Termőtesttípusok, Kalap határozóbélyegei, Trámatípus meghatározása, Lemezek határozóbélyegei, Tönk határozóbélyegei, Részleges és általános burok ismertetése,Gombamérgek ismertetése, Gombamérgezések ismertetése

Az előadások minden alkalommal 17:00 és 20:00 között kerülnek megrendezésre.

A gyakorlati oktatásról:
Terepgyakorlatok a közelben, a Soproni-hegység területén kerülnek megrendezésre, de részt vehetsz, bármely általad választott terepgyakorlaton is.


A kirándulások helyszíneit, időpontjait lásd a túrák menüpontban.


Választható csomagok:

Csiperke csomag: Tartalmazza a gombaismereti oktatást, egy 110 gombafajos nyomtatott jegyzetet, mikroszkópos gyakorlatot, korlátlan hozzáférést az ingyenes online videókhoz és 5 gyakorlati lehetőséget. Az oktatás időtartama videókkal együtt 38ó.

A csiperke csomag ára: 15.000 Ft előleg előre utalása esetén 35.000 Ft. Vagy a helyszínen egy összegben fizetve 40.000 Ft.

Vargánya csomag: Tartalmazza a gombaismereti oktatást, egy 110 gombafajos nyomtatott jegyzetet, mikroszkópos gyakorlatot, korlátlan hozzáférést az online tananyaghoz, 15 terepgyakorlati lehetőséget és plusz egy főre szóló vendégjegyet 4 gyakorlati oktatásra. Az oktatás időtartama videókkal együtt 90ó.

A vargánya csomag ára: 20.000 Ft előleg előre utalása esetén 50.000 Ft. Vagy a helyszínen egy összegben fizetve 55.000 Ft.

Jelentkezési határidő: március 23.

A jelentkezéshez kérlek töltsd ki az űrlapot és kattints a jelentkezem gombra! E-mailben küldöm a további részleteket.


Ha bármilyen kérdésed merülne fel, írj a sopron@gombasztanfolyam.hu e-mail címre!