Gombaismereti szempontból jelentős, gyakoribb gombacsoportok Magyarországon - könyv

Nincs raktáron
Egy gombafaj pontos meghatározását mindig egy nagyobb egység felismerése előzi meg. Az egység, esetünkben a nemzetség, vagy más logikus séma szerint felállított csoport, aminek előzetes ismerete nagyban megkönnyíti a megoldás felé vezető, gyakran oly rögös utat.
A kiadvány több, mint 220 gombafaj élőhelyen készült csodálatos fotója segítségével mutatja be Magyarország gyakori, gombaismereti-, és étkezési szempontból is jelentős gombacsoportjait. Összefoglalásuk e könyvben kiemelkedő segítséget nyújt főként a kezdő gombászok számára, hogy könnyebben eligazodjanak a nemzetségek ill. más csoportok felismerésében, valamint az étkezési szempontból is fontos, és alaktanilag egymáshoz hasonló gombák biztonságos elkülönítésében.
A csoportokra vonatkozó leírások főként a termőtestek morfológiai tulajdonságait, és a gombákhoz csatolt magyar elnevezések közti viszonyt veszik alapul, de sok esetben kitérnek a tárgyalt rendszertani halmazok hovatartozására is. Hogy még szélesebb körű és részletesebb legyen a témakör bemutatása, ezért 67 étkezési szempontból fontos gombafaj részletes leírása is megtalálható a kiadványban.A könyv az oktatási rendszerünk szerves része, a tantermi-, és online képzésünkhöz is szorosan kapcsolódó tudásanyag. Így teljes körű megértése és átláthatósága függ a tanfolyamainkon való részvételtől, vagy valamilyen, a gombászat terén, előzőleg megszerzett alaptudástól. Viszont a teljesen kezdők számára is rengeteg hasznos információt, lehetőséget tartalmaz, ami bármikor hasznosítható és továbbfejleszthető.

A5-ös méret, 165 oldal.

Görgess lejjebb, és nézd meg postaköltség táblázatunkat!

4.500 Ft

A darabszámot a kosárba helyezés után tudod beállítani!


A kifizetést átutalással, teljesítheted. A könyvet az összeg beérkezése után postázzuk, vagy valamelyik túrán oktatáson, megbeszélt helyszínen, székhelyünkön veheted át. A csomagot kérheted postán maradóra is. Ebben az esetben a megjegyzés rovatba kérlek tüntesd fel a posta címét.


Mi erre is gondoltunk!

Hogy a postaköltségen tudj spórolni, összeállítottunk egy táblázatot, ami alapján ki tudod választani - rendelési nagyságodhoz mérten a legkedvezőbb szállítási költséget.

Kérjük figyelmesen nézd át, hogy a Te megrendelésedhez, melyik ajánlat tartozik, és ennek függvényében add meg a rendelési folyamat közben a szállítási módnál, hogy a kis-, a közepes-, vagy a nagy csomag vonatkozik az összeállított küldeményedre.

  • Kis csomag 990 Ft
  • Közepes csomag 1.540 Ft
  • Nagy csomag 1.900 Ft