2018.03.07. Környe

Alapfokú gombaismereti tanfolyam

Az elméleti oktatás egy évek alatt kidolgozott, egyedülállóan látványos előadás keretén belül valósul meg. Ennek segítségével több, mint 100 gombafaj kerül bemutatásra. Ezen kívül betekintést nyerhetsz egy láthatatlan világba, ahol mikroszkóp segítségével elemezzük ki a gombák mikrobélyegeit. Elméleti tudásod bővítéséhez a terepgyakorlatok biztosítanak további kiváló lehetőségeket. A kirándulások a gombafajok meghatározásával és azok részletes bemutatásával végződnek.

A tanfolyam helyszíne: Környei Művelődési Ház, Alkotmány u.

Az elméleti oktatásról:

2018.03.07: gombaismereti előadás
2018.03.19: gombaismereti előadás
2018.03.21: gombaismeret és mikroszkópos gyakorlat

A helyszínen tartott előadásokon kívül, plusz ajándékként, ingyenes, korlátlan online hozzáférést biztosítok számodra a szervezettan, rendszertan, alaktan és toxikológia ismeretterjesztő előadásokhoz, amik fontos részét képezik a gombák ismeretének. Ez a 3 órás videóbemutató tartalmazza a gombamérgezések ismertetését, mikológiai alapokat (gombabiológia, rendszertan, szervezettan) és a gombhatározáshoz szükséges információkat.
A videóanyag a gomba-szakellenőri vizsga kérdései alapján lett összeállítva.

Videócímek:
A gombák kialakulása, A nagygombák életmódtípusai, Alkotóanyagok, Testszerveződés, Rendszerezés, Szaporodás, Termőtesttípusok, Kalap határozóbélyegei, Trámatípus meghatározása, Lemezek határozóbélyegei, Tönk határozóbélyegei, Részleges és általános burok ismertetése,Gombamérgek ismertetése, Gombamérgezések  ismertetése


Az előadások minden alkalommal 16:30 és 19:30 között kerülnek megrendezésre.


A gyakorlati oktatásról

Terepgyakorlatok a közelben, a Vértes-hegység területén kerülnek megrendezésre, de részt vehetsz, bármely általad választott terepgyakorlaton is.

Ezek időpontjait és helyszíneit a túrák menüpontra kattintva találod.

Csiperke csomag: Tartalmazza a gombaismereti oktatást, egy 110 gombafajos nyomtatott jegyzetet, mikroszkópos gyakorlatot, korlátlan hozzáférést az online tananyaghoz és 5 gyakorlati lehetőséget. Az oktatás időtartama videókkal együtt 38ó.

A csiperke csomag ára: 15.000 Ft előleg előre utalása esetén 30.000 Ft. Vagy a helyszínen egy összegben fizetve 35.000 Ft.

Vargánya csomag: Tartalmazza a gombaismereti oktatást, egy 110 gombafajos nyomtatott jegyzetet, mikroszkópos gyakorlatot, korlátlan hozzáférést az online tananyaghoz, 15 terepgyakorlati lehetőséget és plusz egy főre szóló vendégjegyet 4 gyakorlati oktatásra. Az oktatás időtartama videókkal együtt 90ó.

A vargánya csomag ára: 20.000 Ft előleg előre utalása esetén 45.000 Ft. Vagy a helyszínen egy összegben fizetve 50.000 Ft.

Jelentkezési határidő: március 02

A jelentkezéshez kérlek töltsd ki az űrlapot és kattints a jelentkezem gombra! E-mailben küldöm a további részleteket.

Ha bármilyen kérdésed merülne fel, írj a  kornye@gombasztanfolyam.hu e-mail címre!